Vrste stakla

Asalto stolarija Aluminijum PVC Staklo

OBIČNO (FLOAT) STAKLO

Float staklo je staklo koje se standardno ugrađuje u IZO staklo. Visokog je kvaliteta, prozirno, ravnih, paralelnih površina, prirodnog izgleda i bez ikakvih deformacija.

 

NISKOEMISIONO STAKLO (LOW-E)

Niskoemisiono staklo je vrsta izolovanog stakla koje ima specijalni metalni premaz sa jedne strane, čime se povećava energetska efikasnost prozora smanjujući transfer toplote ili hladnoće: stan ostaje toliji zimi i hladniji leti.

 

NISKOEMISIONO STAKLO PUNJENO ARGONOM

Argon je gas koji se koristi umesto vazduha između duplog stakla prozora. Ima nisku toplotnu provodljivost. Kombinujući niskoemisioni film i argon punjenje, moguće je povećati toplotnu performansu prozora za 50 do 60%.

 

CLIMA GUARD – SOLAR STAKLO

To je staklo sa transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Taj film osigurava visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju i zaštitu od sunčeve energije ( propušta samo 42% sunčeve energije).

U zimskim danima ClimaGuard –Solar staklo, čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima.